Отбелязват Световния ден на влажните зони

Мисия Пловдив

02-02-2014, 11:01

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

За пръв път у нас: Горят тръстика, за да съхранят влажните зони

Работилничка за земеделие в Пловдив по повод деня на влажните зони

С научна работилничка за земеделие - кълнове от боб, грах и пшеница ще отбележат днес от Зелени Балкани Световния ден на влажните зони.

„Градските“ деца и посетители ще имат възможност да засадят свои семена на щанда в мол „Галерия“. Ще видят как изглеждат бъдещите им кълнове и от какво произлизат зеленчуците на пазара. За да стигнем до заключението, че водата е важна - както за биоразнообразието, така и за нашето изхранване.

Ще бъде представена е презентация за Влажните зони и селското стопанство – бинокли, определители и зрителни тръби тръби. От 15 часа пък е традиционното наблюдение на водолюбиви птици от южната страна на моста на Водната палата на р. Марица.

Влажните зони са екосистеми, в които водата е основният фактор, от който зависят екологичните условия и свързаните с тях животни и растения. Според даденото от конвенцията определение, влажните зони са: „блата, торфища, мочурища или открити водни площи, естествени или изкуствени, постоянни или временни, статични или течащи, сладки, бракични или солени, включително територии с морска вода, дълбочината на които при отлив не надхвърля шест метра”.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)