Десетки съграждани на Гергана отпътуваха за „Пирогов”, ще даряват кръв

Десетки жители на община Гърмен ще пътуват днес до София, за да дарят кръв за прегазената от претъпкания рейс 29-годишна Гергана Кюмкова

Само за едно денонощие учениците от НПГ „Димитър Талев” в Гоце Делчев събраха 1800 лева за лечението й, пише „Монитор“. Жената изпадна от автобуса на фирма „Динамо“ и гумите му премазаха краката й.  “Кметството в Гърмен също е готово да осигури пари при необходимост, на няколко места също сме поставили кутии за дарение”, съобщи кметицата на общината Минка  Капитанова. Местни бизнесмени вече звънят в кметството и предлагат парична помощ за пострадалата жителка на Гърмен. Готовност да подпомогнат лечението й заявили още от гръцката фирма “Картопс” ООД - с. Мусомища, където тя е работила, шивашката фабрика “Пиринтекс” - Гоце Делчев, дори инициативен комитет от жени, живеещи в столичния квартал “Гладстон”.

На този етап досъдебното производство е образувано срещу неизвестен извършител по чл. 343, ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура в Благоевград Весела Стоилова. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов