Бургас - раят на милионерите

Парите

30-01-2014, 06:10

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Милионерите ни по-богати

В България има 682 милионери

Черноморието задмина София по брой на богаташите

Бургас задмина София по брой на милионерите. Това сочи справка на НАП и Търговския регистър. Става въпрос за хора, чийто бизнес е в морския град или по Южното Черноморие. В региона има и много бизнесмени, които се занимават активно със земеделие и усвояват сериозни ресурси по европрограми, пише vsekiden.com.

Сред най-сериозните агробосове са Артур Акопян, Ангел Ангелов, Николай Киров, Минчо Гроздев и др. Тук оперира и един от най-солидните предприемачи в страната - карнобатският алкохолен бос Миньо Стайков. Много е силно и присъствието на бизнесмените, които оперират в туризма по морето.

Сред тях по-известни имена са Ветко Арабаджиев, Йордан Йорданов, Чавдар Александров, Сава Чоролеев, Веселин Налбантов, Венелин Ташев и др. В Бургаско има доста богаташи, които упорито се стремят имената им да не се афишират. Става дума за търговци на горива, строителни предприемачи, вносители на китайски стоки, както и различни производители на продукти и услуги.

Отново в региона на Бургас оперират и големи компании като "Лукойл-Нефтохим", Летище Бургас, Пристанище Бургас, „Кроношпан". Не малък брой богати българи генерира и криминалитетът. В региона има и хора, които са натрупали парите си от спорт. Сред тях са футболните легенди Радостин Кишишев, Милен Георгиев, Георги Чиликов, Димитър Димитров-Херо.

Не може да се подмине и името на бившия футболен бос Христо Порточанов. Така излиза, че Бургаският регион превъзхожда по брой на милионерите дори и София. Според последни данни бизнес тук въртят над 1000 души, които притежават повече от един милион по банковите си сметки.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов