2 години затвор за момчето, "хвърлило" бомба в училище?

Пипнаха 16-годишен тийнейджър, подал фалшивия сигнал

Тийнейджър бе уличен в подаване на злоумишлен сигнал за бомба в СОУ "Св. Патриарх Евтимий". На 22 януари към 15.10 часа на тел. 112 момчешки глас съобщи за взривно устройство в сградата на централното пловдивско училище.

Криминалистите от Второ РУП са установили уличния телефон, от който било направено обаждането и така са стигнали до неговия автор - 16-годишен ученик от училище "Св. Патриарх Евтимий".

Районна прокуратура – Пловдив, която беще уведомена за случая, днес повдигна обвинения на ученика, подал фалшивия сигнал за бомба. Той може да получи до 2 години затвор, ако наблюдаващият прокурор, разследвайки случая намери достатъчни доказателства, съобщи Радио Пловдив. При споразумение с прокуратурата се стига до пробация или обществено порицание за младежа, потвърди говорителят на Районна прокуратура - Пловдив Атанас Илиев.

Той заяви още, че в такива случаи е възможно да се допусне и препращане на извършителя на телефонното обаждане в Комисията за противообществени прояви към Община Пловдив.

Директорът на училището Валентина Георгиева заяви, че на предстоящ педагогически съвет ще вземат решение за наказание на момчето. Най-тежкото по правилник е преместване в друго училище, поясниха от РИО-Пловдив. Учителите заявиха, че момчето няма други противообществени прояви и за първи път извършва подобно провинение.

Телефонен тероризъм има и в други пловдивски гимназии, но авторите на обажданията все още не са открити. Припомням, че след телефонни обаждания в Пловдив през последните седмици бяха затворени 3 пловдивски училища – Английската и Търговската гимназия и СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Сигналите съвпадат с времето на класните работи.

От полицията предупреждават, че злоумишлените обаждания се наказват от закона.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов