"Чистота": Подавайте сигнали за опасни ледени висулки!

Мисия Пловдив

28-01-2014, 16:30

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Не паркирайте автомобилите си под висулки, за да бъде възможно почистване им!

Два екипа на ОП „Чистота” премахват цял ден ледени висулки от стрехите на сградите в Пловдив.

Сред обработените до момента обекти са подлезът на ул. „Гладстон”, поликлиниката към Медицинския университет на бул. „Васил Априлов”, ЦДГ „Искра”, СОУ „Цар Симеон Велики”, много сгради на Главната, „Райко Даскалов” и други улици в града.

Възложих на организаторите по райони да следят за опасни висулки и своевременно да реагират, по всеки сигнал се изпраща вишка с екипаж, съобщи директорът на ОП „Чистота” Иван Стоянов. Той припомни, че според общинските наредби премахването на висулките от частните сгради е задължение на собствениците.

Въпреки това, от ОП „Чистота” са готови да окажат съдействие. Сигнали могат да се подават на горещия телефон 675 817, както и на сайта на предприятието - http://chistota-plovdiv.com/kontakti.

Ръководството на фирмата умолява гражданите да не паркират автомобилите си под висулки, за да е възможно своевременното им почистване с цел да се предотвратят евентуални инциденти. Днес примерно поради многобройните паркирали коли на ул. „Цанко Дюстабанов” (на снимката) премахването на опасни висулки беше невъзможно и отложено за ранните часове утре.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)