Футболни легенди, фенове и бивш президент изпратиха Георги Славков

Големият футболист почина внезапно във вторник

Стотици пловдивчани, близки, приятели, футболни фенове, бивши величия на вечната игра изпратиха жълто-черната легенда Георги Славков към последния му земен път. Погребението бе днес в Централните градски гробища на Пловдив.

Да положат цветя пристигнаха специално бившият президент на България - Петър Стоянов и депутатът Здравко Димитров-Зико. Своето уважение изразиха и най-добрият български треньор за всички времена Димитър Пенев, легендата на Локо Христо Бонев, треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов. Сред опечалените бяха и бившите съотборници на Бенкса Петър Зехтински, Марин Бакалов и Трифон Пачев.

Отиде си без време един голям човек и велик футболист, заяви Христо Бонев преди да поднесе цветята си.

Ботевист съм и в сърцето си. Загубата е голяма, само това мога да кажа, заяви на свой ред и бившият президент на страната Петър Стоянов.

Ще остане завинаги един от нас. Колко пъти е спасявал положението на терена, с умиление си спомняха по-възрастни пловдивчани, дошли на поклонението.

Преди два дни, на 56-годишна възраст, внезапно почина един от най-великите футболисти на Пловдив - Георги Славков. Легендата на Ботев си отиде от този свят след инфаркт, малко след като приключил работния ден на базата на жълто-черните в Коматево.

Славков е шампион на България с ЦСКА (1980, 1983) и носител на Купата на страната (1981, 1983, 1985). За националния отбор записва 37 мача с 11 гола.

Plovdivutre.bg изказва искрени съболезнования на близките на Георги Славков!

Поклон пред паметта му!



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов