Кой по дяволите, ако не Берое!?

Спорт

21-01-2014, 01:00

Автор:

Янаки Григоров

Всичко от Автора

Стига с тези 3 милиона от държавата, заралии имат моралното право на тях

Много шум пак се вдига за нищо. Откъде накъде ПФК Берое АД щял да получава по 3 милиона лева на година от държавните мини!? Кой по дяволите тогава да ги получава? Левски ли, който е на власт с всяка власт? За който екс-премиерът Борисов призна, че дори „Газпром” е бил уредил. ЦСКА ли? Та те са заченати с партийна любов, живели са с нея и най-вероятно от нея ще умрат. Ботев преяжда от държавните пари в банката на неговия собственик. Славия от хилядите метри държавна площ, харизана някога на „белите” от Стефан Софиянски. Или може би Лудогорец, където влизат парите от половината продадени на държавата хапчета?

Всички обаче са се вторачили в Берое! Защо? Отговорът е прост. От страх! В първата си „държавна” година заралии спечелиха купата на България, взеха и Суперкупата. С бюджет, който беше по-малък от този на 8 отбора в елита! Ето от това ги е страх онези, дето броят стотинките от мината. Притесняват се, че утре Берое, който беше (полу)административно изхвърлен от Топ7, ще се върне още по-силен. Защото и днес политиката на Петър Хубчев е най-правилната. Отборът няма да влезе в първата седмица, тогава не са му нужни и скъпите чужденци. Те си тръгват, идват момчета като Чипев, Мунин, Аяс. Млади, българи, бивши или настоящи младежки национали. Така се харчи държавна пара – за българи, за момчета, които знаят какво е Берое, какво е футбола ни.

Това няма как да не плаши комисионерите, завзели ЦСКА, Левски, а вече и Ботев. Те се притесняват, че когато утре Берое се върне още по-силен, на тях ще им бъде потърсена сметка. Откъде накъде тези от Аязмото с държавна, но пет пъти по-малка пара са направили онова, което на „Армията”, на „Герена” не смогват от петилетка. С по 12 милиона на година не успяват. Но това не им пречи да мрънкат срещу трите за Берое.

Да, Берое е уникален в този си вид – държавен, силен, обичан. Това последното казва всичко. Берое е градска кауза. И когато целият град живее за мините, страда от мините, тези мини са длъжни да подадат ръка на футбола в Стара Загора. И никога да не я дърпат. За да не им се случи онова, което преживя „Загорка”.

 

иСТИНСКОТО ВЕЛИЧИЕ НА БЕРОЕ СА ТЕ - ВИЖ ТУК



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов