Панагюрско съкровище за Пиронкова

Спорт

20-01-2014, 11:51

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Димитър Иванов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Златно съкровище за златното ни момиче (ГАЛЕРИЯ)

Най-добрата наша тенисистка получи от кмета на Пловдив позлатена реплика на Ритон Амазонка

Най-добрата българска тенисистка в момента – Цветана Пиронкова, получи реплика от Панагюрското златно съкровище, видя репортер на Plovdivutre.bg. Подаръкът бе връчен от кмета на Пловдив инж. Иван Тотев за успешното представяне на Цвети в Сидни, където пловдивчанката триумфира със своята първа титла в кариерата.

Градоначалникът уточни, че Пиронкова получава позлатена реплика на Ритон Амазонка, който е част от Панагюрското съкровище.

"Досега не съм имала възможността да разгледам на живо това съкровище, но се радвам, че вече част от него ще е в дома ми”, отвърна усмихната Пиронкова.

На пресконференцията в градския Дом на културата „Борис Христов” тенисистката призна, че спечелената титла от Сидни за нея е много по-ценна от достигането до полуфинал на турнира от Големия шлем „Уимбълдън”.

„Благодаря за оказаната чест и признание. Горда съм, че имам възможност да представям Пловдив по света. Дори в далечна Австралия като кажа, че към от Пловдив, се намират хора, които са били тук. Покрай мен научават повече за нашия красив град, което много ме радва”, заяви Цвети на брифинга пред медиите.

Тя уточни, че все още не е започнала тренировки, тъй като на първо време се нуждае от малко почивка и възстановяване. След 10-ина дни Пиронкова ще играе за България във „Фед къп” в Будапеща, а след това й предстои участие на силните турнири в Доха (Катар) и Дубай (ОАЕ).

„И преди съм казвала, но сега пак ще го повторя – моята най-голяма мечта е да спечеля турнир от Големия шлем. Ранглистата не е толкова важна. Преди се коментираше, че мога да играя добре само на трева, което беше абсурдно. Сега с титлята от Сидни доказах, че това твърдение не беше вярно”, каза още пловдивчанката.

Тя бе попитана докъде стигна идеята за нейна тенис академия в Пловдив.

„Всичко се развива добре. С общината работим добре. Когато има нещо по-конкретно, ще го обявим официално пред медиите”, отговори Пиронкова.

СНИМКИ ОТ БРИФИНГА НА ПИРОНКОВА В ПЛОВДИВ ВИЖТЕ ТУК



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов