Съкратените работници искат нова среща с шефовете на "Бургаски корабостроителници"

Утре протест в центъра няма да се проведе, работниците ще опитат да се срещнат с новите шефове на завода

Уволнените в началото на декември работници от "Бургаски корабостроителници" настояват за нова среща с ръководството на завода утре, на която да разберат кога ще им бъдат преведени дължимите им отпуски, заплати и обезщетения.

По време на протеста в центъра на града днес, на който присъстваха около 30 души, корабостроителите разпространиха своите искания в 4 точки. Те настояват утре в 10,30 часа съветът на директорите на предприятието Деян Дянков, Стефан Стоилов и Яни Драков да се срещнат с всички уволнени работници, а не както беше предния път - с представителна група от няколко от съкратените корабостроители. 

Освен за изплащането за възнагражденията, те настояват и за документи, свързани с осигурителния и трудовия стаж на всеки от работниците. Корабостроителите искат още да получат информация за съдбата на обявеното дружество "Барабел", какво е бъдещето на "Бургаски корабостроителници" и докъде е стигнала процедурата по обявяването на завода в несъстоятелност. Те питат и дали са предприети мерки за възстановяне на производството и поетапното назначаване на служители.

"Да се проведе среща с областния управител и кмета на Бургас и представители на работниците със Съвета на директорите за коментиране на резултатите от поетите ангажименти при първата среща, както и Министерство на икономиката и областния управител да информират за предприетите мерки в отговор на писмото на министър-председателя Пламен Орешарски", пише още в исканията на работниците. 

Копие от тях ще бъдат връчени днес на губернатора Павел Маринов и в завода. Утре протест в центъра на града няма да се проведе, тъй като работниците ще се опитат да се срещнат с новото ръководство на завода.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов