Волен Сидеров използвал показанията, за да притиска свидетели

От ГЕРБ поискаха оставката му като шеф на Комисията за борба с корупцията

Четенето в телевизионен ефир на показания за инцидента на летището във Варна е част от натиска срещу свидетелите от страна на Волен Сидеров, заяви днес във Варна депутатът от ГЕРБ Емил Радев.

Той обясни, че няма нищо незаконно в това, че Волен Сидеров има достъп до документите по делото преди края на разследването - те са предадени в деловодството на Народното събрание от главния прокурор Сотир Цацаров заедно с искането за отнемане на имунитета на лидера на Атака. Могат да бъдат прочетени от всеки депутат, но не и да се използват на пресконференция и с тях да се притискат свидетели, категоричен е Радев. Той припомни днес, че Волен Сидеров е снимал още на летището и в самолета лични документи на участници в скандала, а сега явно има и други данни за тях.

Депутатът беше категоричен, че свързването на полицая Костадин Колев и Димитър Бахнев с ГЕРБ е пълна инсинуация. Никой от тях не е бил член на партията. "Първо Сидеров обяви, че областният управител на Варна, който е от БСП, е виновен за скандала на летището, след това - ГЕРБ, скоро ще намеси и марсианците", каза Емил Радев. Той и двамата му съпартийци в Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси са поискали оставката на Сидеров като неин председател. Той изказа надежда, че и останалите 9 членове на комисията, които са от други партии, ще го направят.

Емил Радев пита и защо Сидеров не е разпитан още на летището във Варна. "Депутатите не са над закона, те са тези, които най-стриктно трябва да ги спазват. Вместо да се крие зад имунитета си, всеки народен представител в подобна ситуация веднага трябва да се откаже от него, за да може веднага да се изясни цялата истина", заяви той.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов