Засилено полицейско присъствие, очакват се четири протеста

В района на Народното събрание вече има засилено присъствие на органите на реда

Причината е един от четирите протест, които са организирани днес в София- антиправителственият протест, който се очаква да започне в 10:00 часа.

Сградата на парламента е обградена с метални заграждения. До сградата на парламента са разположени няколко коли на жандармерията.

Движението в района се извършва нормално.

Ето и протестите, който са организирани за днес в столицата:

- 9.00 часа граждани организират протест пред БНТ под надслов "Дайте ни думата да кажем истината за правосъдието в България".

- 10.00 часа пред Народното събрание ще се състои протест с искане за оставка на правителството. Първоначално протестът беше обявен под надслов "край на мирните протести" и с настояване за радикализация, но впоследствие инициаторите му обявиха, че това събитие е било изтрито от фейсбук.

-11.00 часа те ще протестират пред Министерство на правосъдието "Против безумията в проекта за нов наказателен кодекс ". След това ще внесат предложения за промяна в текста на кодекса.
-12.00 часа партия „Атака" организира митинг в памет на жертвите от американските бомбардировки над София на 10 януари 1944 година. Митингът ще се състои пред Американското посолство.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов