Избрани Новини
Хапвайте оранжеви храни и за настроение, и за здраве
06-01-2014, 14:25
Автор:Мирослава Александрова
Още по Темата:Природата на трапезата –храним ли се здравословно?
Да се храним по-здравословно в офиса?
Да преборим стреса със... здравословна храна
Оранжевият цвят повишава настроението, а съставките са безкрайно полезни
Оранжевото винаги е било символ на добро настроение и усмивки. изследване показва, че не само външния вид на оранжевите грани, но и техните свойства са изключително полезни за тонуса!
Оранжевите храни съдържат свойства, които намаляват риска от рак.
Портокалите например намаляват холестерола в кръвта и ускоряват изгарянето на мазнините. Морковите пък са пълни с витамин "А" и забавят процеса на стареене. Папаята поддържа здрава храносмилателната и имунната система, а тиквата е отлична за поддържане на здравето на сърцето. Сладките картофи съдържат много витамин "А", имат противовъзпалителни свойства и убиват бактериите, които причиняват акне. Тропическият плод гуава е богат на ликопен, мощен антиоксидант, който се бори срещу рака.
Затова, не се ограничавайте и хапвайте шарени плодове и зеленчуци без гузна съвест към тялото си - то ще Ви се отблагодари с добър външен вид!