Остава мъгливо в низините и равнините

През седмицата времето се затопля

И през новата седмица в низините и равнините времето остава мъгливо и със сравнително по-ниски температури от останалите места в страната.

Тази нощ и утре сутринта над много райони в низините и котловините ще остане тихо и мъгливо. По-късно през деня постепенно видимостта ще се подобри и ще има разкъсана облачност, а привечер от запад тя ще се увеличи и вплътни. Минималните температури ще са предимно между минус 3° и плюс 2°, малко по-високи по Черноморието - до около 4°. Максималните в районите с по-трайна мъгла ще са – между 1° и 5°, в по-високите части 7° - 9°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология. И утре остава код жълто за намалена видимост над по-голямата част от страната.

В понеделник преди обяд над страната ще има значителни увеличения на облачността, но ще се задържи без валежи. След обяд облачността ще намалее и ще се установи слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад-запад и мъглата в равнините ще се разсее и температурите ще се повишат. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 2° и 3°, а максималните - между 7° и 12°.

През следващите дни в равнините и низините ще бъде мъгливо и там температурите ще останат сравнително ниски. Над планинските райони ще бъде предимно слънчево и топло, като температурите от ден в ден ще се повишават.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов