Как да не се разболеем от рак?

Някои съвети, които ще ни предпазят

От 2010 година над 34 000 българи всяка година получават страшната диагноза рак. Въпреки че непрекъснато срещаме информация за нарастващата тенденция на онкологичните заболявания и застаряването на населението, пренебрегваме тези данни, смятаме, че не ни касаят, пропускаме съветите за здравословен начин на живот или дори и да осъзнаваме ползата им се оправдаваме с липсата на възможност да отделим време за здравето си...

Ракът е втората водеща причина за смъртност при българското население (15% за 2010 г.), след сърдечносъдовите заболявания (67,5%) по данни на Националния център по обществено здраве и анализи. Реално няма човек, който да няма близък, болен или починал от рак, пише Puls.bg.

За съжаление, България си остава една от водещите страни в друга, черна класация - по откриване на рака в напреднал стадий... Публична тайна е, че не можем да търсим много от здравната система, за да се открие навреме и се лекува заболяването. Друга публична тайна е, че се отписваме при тази диагноза, независимо дали става въпрос за самите нас или друг. Ракът обаче е заболяване, рисковете от което могат да се намалят, да се открие навреме, да се лекува, излекува или постигне добро качество и продължителност на живот.

В една неблагоприятна за здравето ни среда е въпрос на лична грижа да познаваме някои основни фактори за развитието на рака.

В този текст ви предлагаме няколко фактори, водещи до развитие на рак, изведени от д-р Дейвид Браунстийн, медицински директор на Холистичния център за медицина в Уест Блумфилд, Мичиган, САЩ, и автор на десетина книги за здравето в САЩ, посветил години от живота си за изучаване на рака и намиране на решения да не се превърнем в негова жертва. Съветите на д-р Браунстийн са изведени въз основа на хилядите изследвания, които е провел при терапията на пациентите си и болничната му практика.

В основата на препоръките на д-р Браунстийн е поддържането на здрава имунна система на организма, за да е в състояние тя да надвие появяващите се единични ракови клетки и предотврати образуването на фатални формации.

Според него имунната система не е в състояние да изпълнява функциите си при 5 условия:

• дефицит на полезни хранителни вещества и хормонален дисбаланс,

• наднормено тегло и затлъстяване,

• тютюнопушене,

• консумация на рафинирани продукти, особено въглехидрати (захар, брашна) и мазнини,

• въвеждане в тялото на токсини чрез приема на храна, течности и вода, въздух и медикаменти.

Интересен факт, който споделя специалистът по отношение на рафинираната захар в аргументите си, че след консумацията й тя потиска имунна система за 5 часа. Твърде просто решение и недостатъчно, уви, изглежда да се лишите от захар, тъй като в тази опасна категория влизат въобще рафинираните въглехидрати. Това означава, че ако хапнете продукт от рафинирано брашно за закуска, добавите десерт към обяда и вечерята си и по между другото, оставяте организма си неспособен да създаде инструменти срещу раковите клетки. Като подсладител специалистът препоръчва билката стевия или мед и категорично отхвърля синтетичните.

  Следваща стъпка е да се изчисти тялото от токсини, включващи съединения на метали като живак, олово, алуминий, никел и др. Колкото и невероятно да ви изгледа, ние постоянно консумираме тези елементи – достатъчен пример е, че някои от тях се съдържат в опаковките, откъдето и попадат върху храната ни.

Не забравяйте, че ракът обича захар и кисела среда. Можем успешно да алкализираме организма си с консумацията на пресни плодове и зеленчуци, но био, тъй като пестицидите и другите химикали, с които се обработват те до попадането им на щанда в магазина също имат токсичен ефект. И ако червеното месо и млечните продукти също не се препоръчват, то е заради хормоните и антибиотиците, които се дават на животните. Разумно решение е отново да се насочите към био продуктите или собствено добиване на такива.

За да се редуцира рискът от рак д-р Браунстийн препоръчва и да се избягва излагането на радиация, което включва и облъчване от компютри, екрани и други машини.

Съветите на лекаря не спират дотук. Друга съществена част от презентацията му е обобщението на показатели за потисната имунна система. И те са:

•постоянна умора,

•често боледуване от простудни заболявания и грип,

•алергично заболяване;

•чести обриви,

•податливост към инфекции.

Положението е още по-влошено при развитие на автоимунно заболяване, увреждане на черния дроб, болест на Алцхаймер или Паркинсон, и естествено туморна формация.

Можем да се погрижим добре за здравето си и ако му осигуряваме достатъчно витамин В1, витамин В12, витамин С, витамин D, йод, цинк, магнезий, сяра, калий, хром, тъй като техните дефицити са с абсолютно масов характер и според специалиста имат отношение за развитието на ракови заболявания.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов