25 декември - предстоящи събития

В 9.30 часа, в патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски", Негово светейшество патриарх Неофит ще отслужи празничната Света литургия за Рождество Христово.

Благотворителният спектакъл "Българската Коледа" и тази година ще е в Народния театър "Иван Вазов". Събитието тази вечер е под егидата на президента Росен Плевнелиев.Кампанията на "Българската Коледа" през 2013-2014 година е под надслов "За по-малко деца с увредено зрение и увреден слух".

За първи път водещи на сцената на Народния театър ще бъдат популярни лица на Българската национална телевизия, bTV и Нова телевизия, големи български спортисти и актьори.

С празнична служба ще бъде отбелязан храмовият празник на църквата-музей "Рождество Христово" в Арбанаси. Ритуалът се организира със съдействието на кметството на село Арбанаси и ще започне в 11,30 часа. Благодарственият молебен ще бъде отслужен от протойерей Киприян. На Коледа църквата "Рождество Христово" ще приема безплатно посетители от 10,00 часа до приключване на празничната служба.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов