От Европейския парламент питат изнудва ли Сидеров депутатите си

Разчитат ли сигналите от Европа премиерът Орешарски, вицепремиерът Зинаида Златанова и лидерът на ПЕС Станишев?

Депутати от всички групи в Европейския парламент питат в писмо българските институции за изнесени данни за подписани записи на заповеди от кандидат-депутати на "Атака".

Това съобщи пред журналисти в парламента зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев.
В писмо до лидера на ПЕС Сергей Станишев евродепутатите питали защо той не е взел отношение по изнесените факти, както и защо прокуратурата не е провела достатъчно задълбочено предварително производство и защо е прекратила такова на основание, че не е реализирана подписаната гаранция.
Освен до председателя на парламента Михаил Миков, главния прокурор Сотир Цацаров, премиера Пламен Орешарски, министъра на правосъдието Зинаида Златанова, адресат са и председателят на ЕП Мартин Шулц, на ЕК - Жозе Барозу, Вивиан Рединг - еврокомисар по правосъдие.
Главчев е категоричен, че тонът на писмото е изключително остър и се казва, че такива практики застрашават сигурността не само на България, но и на ЕС като цяло и, ако продължават да се толерират такива опити за манипулиране, е голяма опасността България да се превърне в третокласен член на ЕС.
Миналата седмица ПГ на ГЕРБ инициира подписка за оставката на Волен Сидеров като председател на антикорупционната комисия, припомни Александър Ненков.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов