Роми от "Факултета" нападнаха служители на "Софийска вода"

Живеещите в квартала не са плащали вода от 20-30 години

Служители на “Софийска вода” са били нападнати от роми от столичния кв. “Факултета” при опит да бъде спряна водата заради неплащане.

Живеещите в кравртала не са плащали вода от 20-30 години. Въпреки това смятат, че заслужават вода, защото не са получавали сметки. Според тях нямат никаква вина, че "водопроводът е незаконен". Когато служителите се опитали да спрат водата, ромите налетяли на бой.

“По време на изпълнение на служебните си задължения при експлоатация и прекъсване на водопроводната мрежа има случаи, при които е застрашена сигурността и живота на служителите и техниката на „Софийска вода“ АД“, се казва в писмото на дружеството до Цветлин Йовчев.

Чрез министъра на МВР компанията търси съдействие от органите на реда за обезпечаване на обществения ред и сигурност, за да не се стига до нежелателни инциденти.

“Като клиентски ориентирана компания „Софийска вода“ не може да си позволи неравнопоставено отношение към своите клиенти. В тази връзка дружеството счита за недопустимо толерирането на кражби на вода и ще направи всичко възможно в рамките на закона тези практики да бъдат ограничени, за което са нужни усилията на всички заинтересовани институции”, пишат още от дружеството.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов