Акулите загубиха директния двубой за оцеляване срещу Славия

Белите се откъснаха с още три точки пред Черноморец

Двубоят между Славия и Черноморец бе ключов за класирането на двата отбора преди последните три мача от сезона, които ще се изиграят през пролетта. И двата тима се борят за всяка точка, която в края на кампанията може да се окаже решаваща за спасението в А група.

Противно на очакванията гостите от Бургас започнаха по-настойчиво и още в 3-та минута стигнаха до удобна позиция за стрелба, но новото попълнение Баламанджи пропусна. Няколко минути по-късно и Манзоро опита късмета си, но шута му бе блокиран от състезател на белите, топката попадна у негов съотборник, който нанесе удар в очертанията на вратата, но Петков спаси. С всяка изминала минута домакините подобряваха играта си и започнаха  да доминират. В 23-та минута Чавдар Янков се възползва от пас на Пашов и откри резултата. След гола и Атанас Курдов бе изведен в добра позиция, но Дашев спаси. До края на полувремето и двата отбора имаха по една възможност, но до гол не се стигна.

И второто полувреме започна както първото – с по-активна игра на акулите, които обаче отбново направиха пропуски пред вратата на Петков. Най-напред младежкия национал Милен Гамаков стреля слабо, след подаване на друг младок в състава на „акулите” Крум Стоянов. В 62-та минута Венелин Филипов в опита си да изчисти топката я вкара в собствената си врата за 2:0.  

В самия край на двубоя Баламанджи отново имаше шанс да промени резултата, но ударът му бе спасен от вратаря Георги Петков.

Така Славия спечели директния двубой с пряк съперник за оцеляване в елита и се откъсна с още три точки пред акулите, които напролет ще имат тежката задача да скъсяват сериозен пасив, ако искат да запазят мястото си в А група.

Славия – Черноморец 2:0

Голмайстори: 1:0 Чавдар Янков (23), 2:0 Венелин Филипов (63-автогол)


СЛАВИЯ: Георги Петков, Радослав Димитров, Стефан Велков, Виктор Генев, Димо Атанасов, 3.Алберт Банинг (15Янко Сандански), Олег Шалаев, Чавдар Янков, Галин Иванов, 21.Георги Пашов, Атанас Курдов,

Черноморец: Ник Дашев, Милен Гамаков, Маркиньо, Жереми Манзоро, Ванчо Траянов, Яни Пехливанов, Чико Гомес, Лъчезар Балтанов, Мартин Кавдански, Венелин Филипов, 94.Жозуе Баламанджи



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов