Искат алея на здравето в Морската за всички спортуващи

Това е един от вариантите да се изтегли велосипедният трафик от крайбрежната алея

Да се изгради алея "Здраве", която да даде възможност на активно спортуващите да тренират в Морската градина, предлага Мариела Кирова от сдружение "SOS-ПТП".

Става въпрос за междинната алея, която е над крайбрежната. Идеята е по този начин колоездачите, които използват парка за спорт или да стигнат до работното си място и развиват по-висока скорост да имат алтернативен маршрут.
Това е един от вариантите да се изтегли велосипедният трафик от крайбрежната алея. Той бе предложен днес на втората работна среща, чиято цел е да разреши ежедневните конфликти между водачите на колело и пешеходците край морето.
"Алеята, която предлагаме е тиха, спокойна и не се предпочита от хората за разходка, понеже няма и пейки. В минало дори е била приспобена за спорт. Освен това точно зад Летния театър има пространство, което би могло да се обособи като площадка, по подобие на тази, която е на "Флората", каза Кирова и допълни, че идеята на алея "Здраве" е да се използва не само от велосипедисти. На нея може да се трнират кънки, ролери, дори бягане.
По този маршрут обаче има две големи спускания, съответно и изкачвания, но целта на алеята е активноспортуващите да имат терен за практика, така че това няма да е проблем, посочи още Кирова. Крайбрежната алея пък ще стане споделена зона, каквато беше преди да бъдат начертани велоалеите.
Очаква се всички предложения да бъдат качени на сайта на общината, за да могат бургазлии да се запознаят с тях.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов