Временно спряха дело за незаконно придобито имущество

Крими

03-12-2013, 15:18

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Бизнесменът е Наско - Атлантата

Окръжният съд в Добрич спря съдебното производство по дело на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу добричкия бизнесмен Атанас Маринов Атанасов и още 2 физически и 7 юридически лица, съобщават от пресцентъра на съда.

Искането за спиране е направено от процесуалния представител на Комисията и е подкрепено от окръжния прокурор, както и от защитника на ответните страни.

Исковият процес е преустановен временно. Причината за това е, че по настояване на омбудсмана Константин Пенчев във Върховния касационен съд  е образувано тълкувателно дело, решението на което трябва да даде отговор на въпрос от съществено значение за обективното решаване на подобен род дела и по който съдебната практика на ВКС към настоящия момент не е ясна и категорична. Висшата инстанция трябва да изясни дали е необходимо съществуването на връзка между конкретна престъпна дейност и придобитото имущество, за да се постанови неговото отнемане в полза на държавата.

Процесуалните действия по спряното гражданско дело ще бъдат подновени след постановяване на тълкувателното решение на ВКС.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов