Спартак Плевен измъкна победата в Бургас

Богдан Боев бе най-резултатен за Черноморец със 17 точки, а Новак Попович добави 10 за домакините

Баскетболистите на  Черноморец  не успяха да запишат първа победа в първенството на НБЛ за сезона, след като отстъпиха в Бургас на гостите от Спартак Плевен с 60-53. По този начин плевенчани записаха първа победа и се отлепиха от дъното на класирането.

Срещата започна отлично  за домакините, които поведоха с невероятното 12-0, като тази разлика се запази почти до края на първата част. Последва обаче силна серия от 19-3 в полза на гостите, която обърна резултата и на почивката Спартак водеше с 36-32.

През третата част разликата от няколко точки в полза на гостуващия отбор се запази, а няколко минути преди края на мача резултатът беше изравнен. В края обаче гостите показаха по-здрава психика и по-голяма точност при стрелбата и се поздравиха с крайната победа от 60:53 в своя полза. 

Богдан Боев бе най-резултатен за Черноморец със 17 точки, а Новак Попович добави 10 за домакините. В следващия кръг предстои тежко гостуване за момчетата на Дечо Коешинов, които на 16 ноември ще срещнат шампиона Лукойл Академик.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов