Созопол приема Литекс за Купата на стадион – красавец

Футболистите на Румен Димов ще имат възможност да проверят докъде са стигнали в своето израстване

Утре в 14.30 часа главният съдия Стоян Денев ще даде първият съдийски сигнал на очаквания с голям интерес първи 1/8 финален двубой за Купата на България между местния Созопол и Литекс (Ловеч).

От началото на седмицата в древния град кипи усилена подготовка за двубоя, който противопоставя два от лидерите във футболните дивизии на страната. Домакините са втори в класирането на Югоизточната В група, с амбиции и ресурс, които им позволяват да атакуват промоция в професионалния футбол, докато гостите са сред лидерите в елитната А група и със сериозни шансове да се преборят за място в европейските клубни турнири догодина.

Въпреки разликата в класите и това, че Литекс е несъмненият фаворит в двубоя, футболистите на Румен Димов ще имат възможност да проверят своите сили и да разберат докъде са стигнали в своето израстване. Литекс в същото време не подценява в никакъв случай двубоя и се очаква да пристигне с най-доброто, с което разполага.

Отличните условия, които предлага стадионът в Созопол, както и прогнозата за хубаво време, са гаранция, че ще се получи един стойностен футболен двубой, за радост на многобройните привърженици на футбола от града и региона. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов