Мостът в Кричим замразен

Община Кричим прекрати договора с фирмата-изпълнител

Дълго продължилия и неприключил все още ремонт на пешеходния мост в гр. Кричим доведе до неочаквани за гражданите последствия. Мостът над река Въча остава замразен.

Вчера на организирана работна среща общинската управа е прекратила отношенията си с фирмата-изпълнител по проекта. Причината е поредното неспазено обещание за краен срок за изпълнение на договора определен от самия управител.

За неизпълнение в срок на задълженията на фирмата-изпълнител на строително–монтажните работи по рехабилитацията на пътната част на пешеходния мост над река Въча, от страна на община Кричим са начислени неустойки, чийто общ размер към 30.09.2013 г. е 3 900.21 лв. В срок от 7 дни следва да бъдат внесени по сметка на общината, контролирана от ДФ «Земеделие». При неизпълнение на задължението за внасяне на сумата, същата ще бъде удържана от стойността на реално извършените и отчетени СМР на обекта.

Община Кричим ще предприеме незабавни и законосъобразни действия за  реализиране на дейностите заложени в проект №16/322/00381 „Рехабилитация на пътна част на пешеходен мост над река Въча, гр. Кричим”.

Гражданите на Кричим остават без мост за неопределено време.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов