Столична община премахва опасни дървета

На мястото на отрязаните дървета ще бъдат засадени нови

Столична община възложи на фирма изпълнител извършването на подрязване на сухи клони и оформяне короните на дървета, както и премахване на напълно сухи или опасни дървета.

Провежда се подрязване на клони по ул.„Чаталджа” от двете страни на улицата между бул. „Васил Левски“ и ул. „Панайот Волов“ и ул. „Бяло море“ и ул. „Злетово“. Ще бъдат премахнати и два сухи ясена.
По бул.„Васил Левски” ще бъдат премахнати 18 тополи, опасно наклонени над тролейбусната контактна мрежа в участъка между ул. „Граф Игнатиев” и ул. „Ген.Й. Гурко” по южния тротоар. Дейностите ще бъдат извършени с временна организация на движението и със спиране на напрежението на тролейбусната контактна мрежа между 07.30 ч. и 16.30 ч. на 26 и 27 октомври 2013 г. (събота и неделя).
По бул.„Васил Левски” в участъка между бул.„Ген.Й. Гурко” и бул. „Цар Освободител“ на 2 и 3 ноември 2013 г. ще бъдат премахнати 16 тополи, наклонени над тролейбусната контактна мрежа. Ще бъде създадена временна организация на движението и спиране на напрежението на тролейбусната контактна мрежа.
Предстои да се извърши резитби на сухи клони и оформяне на короните на 44 дървета и премахване на 9 напълно сухи по ул. „Народно хоро”. По ул. „Любляна” също ще се извърши резитба на 48 дървета в участъка между бул. „Никола Петков“ и бул. „Овча купел“. Ще бъдат премахнати 17 напълно сухи дървета.
 От началото на 2012 г. до момента по улици и булеварди на София са засадени над 1300 дървета. През тази есен ще се засадят над 400 фиданки като кестени, акации, явори, чинари.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов