Синеоко русо дете се оказа заложник в ромски лагер

Крими

19-10-2013, 12:38

Автор:

Мирослава Александрова

Всичко от Автора

Детето е открито в Гърция, сега се издирват истинските му родители

Гръцката полиция се опитва да установи идентичността на 4-годишно момиченце, открито да живее с двойка роми в централната част на страната.

Момиченцето е открито в сряда в ромски лагер по време на претърсване в акция за борба с наркотрафика. Подозрението на властите е, че то е отвлечено още през 2009 г.

Русото и синеоко дете не приличало по нищо на двойката, която твърдяла, че са негови родители. Двамата роми на няколко пъти сменили версията си за това как момичето се е оказало при тях, което затвърдило подозренията, че става дума за трафик на хора или отвличане. Проверките на ромите установили, че жената има две различни лични карти и е записана с два различни семейни статута - съгласно единия е майка на 5 момичета и момче, а според другия - на 4 момичета. По документи излиза, че тя е родила 6 деца в рамките на по-малко от 10 месеца.

ДНК тестове вече са потвърдили, че ромите не са биологичните родители на детето. Полицията подготвя повдигане на обвинение в похищение и сдобиване с документи под фалшив претекст.

В момента момиченцето е предадено на грижите на организацията "Усмивка за детето". Снимките му са публикувани, за да се помогне за откриване на истинските родители.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов