Откриха Морска гара. Бургас отвори врата към круизния туризъм

Мисия Бургас

04-10-2013, 12:43

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Министерството на транспорта ще създава връзки на пристанището с вътрешността на страната

Първата фаза от проекта „Зона за обществен достъп” приключи официално днес с откриването на международната Морска гара в Бургас.

Заместник-министърите на транспрота, информационните технологии и съобщенията Петър Киров, Антон Гинев прерязаха лентата в присъствието на инициатора на проекта „Супер Бургас” и областен управител на града – Павел Маринов, кмета Димитър Николов, който през последните две години тласна идеята напред, директорът на пристанището Николай Тишев и преставители на местната власт.

СНИМКИ ВИЖ ТУК

"От днес Бургас е част от картата на Черноморските круизни дестинации, а този сегмент от туризма ще се развива тепърва с бързи темпове. Това е туризъм с висока добавена стойност, а неговите клиенти са хората с по-големи финасови възможности", каза заместник-министър Киров.

Той допълни, че през следващия период Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщения предвижда изграждането на по-добра връзка на пристанище Бургас с вътрешността на страната, с цел да се предостави една по-добра, цялстно транспортна услуга.

От ръководството на порта изненадаха бургазлии и посетители с ветроходния кораб "Калиакра". Десетки граждани успяха да влязат и да разгледат новата инфраструктура, която днес е отворена за посещения. Утре обаче бариерата отново ще бъде спусната, тъй като около 10.00 часа сутринта се очаква там да акостира първият пасажерски кораб, който пристига от Истанбул с 2000 пътници на борда и 1500 души екипаж.

Морската ни гара е част от новата дестинация на Royal Caribbean Cruises, която свързва някои от най-големите и известни пристанищата по Черно море. Само преди два месеца тя беше номинирана и в световната категироия за круизна дестинация.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов