Кметът: Каймаканов е кукла на конци

Мисия Пловдив

03-10-2013, 13:22

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Парите за тротоарите на Пловдив скараха старейшините (+)

Сесията на Общински съвет нажежи страстите, спорът излезе и извън залата

"Има начини да разговаряме. 15 точки си гласувате, 15 точки ще бъдат върнати от областния управител."

Тази реплика на лидера на червените в Общинския съвет Николай Радев породи сериозна полемика в залата. Заканата бе провокирана от прекратяване на дебатите по точката със средствата за ремонт на тротоари и паважи. Вие прекратихте дебатите, но има начин да разговаряме.

Вие влизате директно с бутоните в тази игра. Това не е начин за диалог с опозицията и за определяне на приоритетите в града. 15 точки си гласувате, 15 точки ще бъдат върнати от областния управител, заяви Радев.

Направихте много лоша услуга на областния управител, контрира кметът Иван Тотев. Той постоянно убеждава, че е надпартиен, експертен, благонамерен. Явно това не е вярно, щом БСП може да върне 15 решения чрез областния управител. Излиза, че г-н Каймаканов е кукла на конци, заключи кметът.

В спора се намеси и Славчо Атанасов. Той припомни, че и самият Тотев като областен управител е спирал решения на Общинския съвет.

Тогава и на мен ми размахваха пръст и имаше политически свързани решения, изтъкна бившият градоначалник.

След заседанието кметът Тотев и Радев изнесоха спора извън залата.

Дебатът за бюджета тепърва предстои, а топката вече слиза доста ниско. Областният управител може да върне всичко. В залата ясно се чу кой определя политиката му и вече никой не може да ме убеди, че е експертно назначение, изтъкна градоначалникът. Той обаче посочи, че законността на решенията ще проличи в съда.

На 16 октомври е първото ни дело за върнатото решение за подземния паркинг в Цар-Симеоновата градина , посочи Тотев.

Радев на свой ред изтъкна, че Каймаканов "за огромно съжаление" не е назначение на БСП. Кметът използва споемнаването на областния управител, за да измести дебата от поставения въпрос за незаконосъобразността на някои решения на ОбС.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов