Къртят Римския стадион, става по-бляскав (СНИМКИ)

Вторият етап от реконструкцията му започна!

Започна вторият етап от реконструкцията на Античния стадион. Първа копка направиха кметът на града Иван Тотев и на район "Централен" Райна Петрова.

Античният стадион се наложи като едно от най-посещаваните места в Пловдив, след като приключи първият етап на обновлението му. Сега ще се работи точно по частта, която ще му предаде блясък, коментира Иван Тотев.

Терасата на стадиона отново ще се сдобие с кафене, информационният център от преддверието също ще се помещава тук, за да може да работи целогодишно. В момента центърът е един от най-добре печелиlвшите общински обекти, похвали се още кметът.

Подземното ниво ще се превърне в прожекционна зала за 3D филми с близо 40 места. Точно този елемент ще превърне стадионът в атракция без аналог в страната. Мултимедийното съдържание ще се обновява всяка година.

Входът ще продължи да е без пари.

Цялостната реконструкция, която е за малко повече от 500 хил. лева, трябва да завърши за около 60, 70 дни. Финансирането е изцяло общинско.

Какво ще се работи:

Терасата ще придобие контурите на стадиона. Бетонът й ще се изкърти, за да бъде изградена наново. Бетонната стълба в страни от стадиона също ще се премахне. Ще се вдигне рампа за инвалиди за лесен достъп от асансьора към терасата.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов