Сидеров не влиза в НС и правителството пада

Политика

10-08-2013, 12:04

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Ветото на президента едва ли ще мине, прогнозира Бойко Борисов

Ако Волен Сидеров не влезе с „Атака" и ГЕРБ не гласува, няма как да мине актуализацията на бюджета и ще падне правителството. Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов за Нова телевизия.
 
Той отново заяви, че "Атака" е тази, която крепи БСП и ДПС на власт. Борисов подкрепи и действията на Плевнелиев.

"Президентът е избран от целия народ и има право да налага вето. Първата политическа сила в България не е съгласна с този бюджета и им предлага веднага да влязат в парламента. Ако Орешарски поне малко е финансист и икономист, както твърди, да отдели пари за електронно правителство от този заем с две ръце ще го подкрепя. Не да вкарват парите в резерва на ниска лихва, а да ги взимат на висока и да ги похарчат непрозрачно. Ако теглят заем поне да го сложат прозрачно и там, където може да се види, да го сложат там, където тази актуализация след това няма да задължи следващите поколения", каза Бойко Борисов.

"Ако е вярно, че ветото на президента е катастрофа, утре се събира парламентът, БСП, ДПС и „Атака" си гласуват, както първия път и ветото на президента вече не играе никаква роля", призова Борисов.

Според него обаче няма как да се съберат всички депутати, защото някои от тях са извън България, а трябва да бъдат 121 в пленарна зала.

"И тук Волен Сидеров няма как да избяга, защото той е патерицата на БСП и ДПС. Ако не влезе, и ние също не влезем - правителството пада", каза още Бойко Борисов.

Според него обаче бюджетът ще мине, тъй като "Атака" ще влезе в парламента и ветото няма да мине.

"Вижте как го командват на конци - една седмица, когато бяха протестите той минаваше на парад из София като правеше чудеса и погроми г-н Сидеров и изведнъж изчезна. Дръпнаха му ръчната, прибраха го, защото Европа се възмути. Сега като почне сезонът пак ще го изкарат малко, за да плаши хората", прогнозира бившият премиер.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов