Нова тв купува Дарик и Нетинфо

Медийната група става собственик на 70% от "Дарик Нет"

Медийната група "Нова Броудкастинг Груп" е на път да се превърне в един от най-едрите собственици на онлайн медии у нас. От компанията съобщиха, че приключват сделка за придобиването на 70% от "Дарик Нет". Така Нова Броудкастинг Груп" ще стане собственик на част от "Дарик Уеб", както и на най-голямата дигитална медийна компания в страната – "Нетинфо". Медийната група ще има в активите си: VBOX 7 и Nova Play, имейл платформата abv.bg, сайтовете за новини Vesti.bg, DarikNews.bg, Novanews.bg и сайтовете за спортни новини Sportni.bg и Gong.bg. Уебсайтовете на двете медийни групи са отбелязали над 750 милиона импресии средно месечно в периода април-юни 2013 г.

"Тази сделка променя изцяло "Нова Броудкастинг Груп". С тази стъпка, която е част от стратегията ни непрекъснато да предлагаме все по-иновативни решения на нашите клиенти, ние вече ще имаме и отлични възможности за достигане на аудиторията в дигиталното пространство, които да им предложим. Очаквам с нетърпение да започнем съвместна работа с екипа на "Дарик". Това каза Дидие Щосел, главен изпълнителен директор и зам.-председател на Борда на директорите на медийната група.

Очаква се сделката да бъде финализирана до края на септември. Тя подлежи на одобрение от Комисията за защита на конкуренцията.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов