Добрич се включи в Седмицата на кърменето

Мисия Добрич

02-08-2013, 10:08

Снимка:

facebook

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Добрич се включи в Седмицата на кърменето, която започна вчера и ще продължи до 7 август. 

По време на събитието майки от цял свят се събират в групи на определени места и по едно и също време кърмят своите бебета в продължение на 1 минута. От 2012 г. в тази кампания се включва и България.

От 10.30 ч. днес,  в ресторант "Мечока Бен" в Добрич ще започне "Голямото кърмене". На него ще се проведат и разговори за важността на продължителното кърмене, предвидена е томбола и забавни игри. Регионална здравна инспекция - Добрич ще подкрепи тази кампания, като по време на събитието ще бъдат раздавани здравно-образователни материали на присъстващите настоящи и бъдещи майки.

През 2013 г. Световната седмица на кърменето ще бъде отбелязана за 21-ви път, като мотото е „Подкрепа за кърмене: близо до майките", с акцент върху жените, които оказват подкрепа на кърмещите майки. Инициативата е на Световния алианс за активна подкрепа на кърменето (WABA) и Ла Лече Лига, с подкрепата на Световната здравна организация и УНИЦЕФ.

Дори когато майките започнат кърменето с добър старт, все по-често в дните и месеците след раждането се оказва, че броят на кърмещите майки спада рязко, както и че бебетата не са изключително кърмени към 6-ия месец. Подкрепата за продължаване на кърмене може да бъде предоставяна по много различни начини. Традиционно тази подкрепа се осигурява от семейството.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов