Пълен напред за Втория гребен канал

Мисия Пловдив

10-07-2013, 13:04

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Общината подписа договор с "Ригел 99" ООД за 156 000 лв

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и арх. Васил Шилев – управител на "Ригел 99" ООД, подписаха договор за изготвянето на комплексен проект за инвестиционна инициатива за дублиращ гребен канал за състезатели, северно от съществуващото в момента съоръжение. Общата стойност на договора е 156 000 лева без ДДС, а срокът за изпълнение – 77 дни.

Пловдив е град с традиции в гребането и кану-каяка и е дал на България много олимпийски, световни и европейски шампиони. За това превръщането му в международен център на гребните спортове е приоритет за нас. Подписването на договора е стъпка в тази посока, сподели кметът инж. Иван Тотев. Според него развитието на спортната инфраструктура има пряко отношение към икономиката на града.

Събитийният туризъм ще даде добавена стойност в развитието на Пловдив, убеден е инж. Тотев. Той даде пример със Световното първенство по гребане за мъже и жени, за юноши и девойки, което се проведе миналата година. Тогава над 1200 спортисти от 58 страни си дадоха среща в нашия древен и красив Пловдив.

От своя страна заместник-кметът по спорт Георги Титюков изрази задоволството си от развитието на уникалното съоръжение, което ще изстреля Гребния канал в Топ 5 в света. Това е придобивка за всички пловдивчани, тъй като са предвидени и множество атракции – риболов, плажен волейбол, зелено училище и други, допълни той.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов