Избрани Новини
Кулинарен уикенд: Шотландски кюфтенца - вкусно, лесно и...забавно
Опитайте новото предложение на главния готвач Николай Антонов
Работната седмица приключва. Чака ни слънчев уикенд. Подарете си качествена почивка.
Дами, не крадете от времето си, прекарвайки дълги часове пред печаката. Ето нашето предложение за много лесна, бърза и забавна рецепта. Изкушението отново е дело на главния готвач на хотел "Лайпциг" Пловдив Николай Антонов. Представяме ви шотландски кюфтета!
Необходими продкти:
12 бр пъдпъдъчи яйца сварени
400 гр кайма
50 гр лук стар
Кимион
1бр яйце
50 гр галета
Сол
Черен пипер
Брашно
Накълцваме на много ситно лука и го смесваме в голяма купа с каймата, 2 щипки кимион млян, галетата, 1 бр сурово яйце и сол и пипер на вкус. Омесваме добре за около 10 мин иостяавяме в хладлник за 15 мин. С получената смес обвиваме сварените пъдпъдъчи яйца едно по едно и овалваме в брашно. Запържваме до златисто и поднасяме със свежа салата. Може да добавм и чили сос в сосиера.