Фолклорният фест "Странджа моя, люлчина" в Царево започва

Новините

20-06-2013, 12:18

Снимка:

община Царево

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Лятно 3D кино в Царево

И Царево с нови арести

Мълния удари къща в Царево

Три дни на летните сцени в града ще се изявят над 50 фолклорни певчески и танцови състава

Четвъртото издание на Международния фолклорен фестивал "Странджа моя, люлчина", който се провежда под патронажа на кмета на Царево инж. Георги Лапчев страртира утре. 

Официалното откриване ще бъде от 19 часа на 21 юни на лятната централна сцена в града. "Фестивалът се провежда ежегодно в края на юни и има за цел да представи фолклорната музика и танц на България и други страни по света в цялото си видово, жанрово и етно-културно многообразие", казаха от местната администрация.

Три дни на летните сцени в града ще се изявят над 50 фолклорни певчески и танцови състава, индивидуални изпълнители и международни ансамбли от Сърбия, Полша, Украйна, Буларус, Латвия и България.

Журито тази година е с председател маестро Димитър Колев - композитор и диригент и членове Дамян Дамянов - хореограф, Марин Маринов - Музикална компания Сънрайз Маринов и ТВ Сънрайз мюзик и Златка Ставрева - странджанска народна певица, които ще оценяват качествата на изпълнителите.

Всеки състав ще получи диплом и специална статуетка, а индивидуалните изпълнители ще получат медали. Най-добрите ще получат наградата на кмета на Община Царево, наградата на НЧ "Георги Кондолов 1914", наградата на ТВ "Сънрайз мюзик" и наградата на Организационния комитет на фестивала.

Вторият ден на фестивала ще започне в 17,30 часа, а третият и последен в 10 часа, след което ще бъде награждаването на участниците.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов