Около 1000 души протестират пред Министерския съвет

Политика

15-06-2013, 19:12

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Недоволните скандират "оставка" и "мафия"

Около 1000 души има пред Министерския съвет и Президентсвото на протест, организиран в социалните мрежи. Протестът е срещу избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Постоянно идват нови хора, като е трудно да се прецени видимо колко души са се събрали. Издигнати са плакати, на които пише "Не на БСП и ДПС, братя българи, събудете се" и "Не на мутрите". Издигнат е транспарант с надпис "те продадоха България" и е изобразено Народното събрание, с надписи на политическите партии.

Група от около десетина души крият лицата си. Има няколко човека с маски и качулки, както и един човек с маска на анонимните.

Тълпата скандира "червени боклуци", "оставка", "мафия" и "всеки ден ще е така, до победата". Чуват се продължителни освирквания - "уууу".

Присъстващи казват, че са информирани за това, че Делян Пеевски е заявил готовност да се оттегли. Въпреки това обаче са дошли на протеста, защото не вярват на правителството.
Остава засилено полицейското присъствие. Протестът преминава мирно, със скандирания, полицаите са застанали зад огражденията. В района са паркирани патрулки, бусове на жандармерията, една пожарна.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов