Шефът на Аматьорската футболна лига очарован от сладурите на "Звездичка"

Спорт

10-06-2013, 06:10

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Треньорите клуба работят по испанска методика, която вече 20 години се ползва в "Барселона" и на целия Иберийски полуостров

Шефът на Аматьорската футболна лига Румен Вълков остана очарован от малките таланти на ДФК "Звездичка", чиято тренировка изгледа с интерес по време на посещението си в Бургас за шампионата по женски футбол.

Треньорите клуба работят по испанска методика, която вече 20 години се ползва в "Барселона" и на целия Иберийски полуостров. Присъщото за нея е, че се работи на групи от максимум 12 деца като по този начин всяко дете има много повече натоварвания и съприкосновения с топката по време на заниманията.

Вълков се увери, че се залага изключително върху техническите елементи и най-вече върху работата с топка, бързо придвижване по терена.

"Направи ми приятно впечатление тази школа, явно семинара, на който вашия представител Петър Алексиев присъства на УЕФА в Молдова си има своето естествено продължение в бургаската школа. Присъщото за испанската методика е, че трябва търпение докато дойдат резултатите и големите победи, има няколко фази на подготовка.

Например децата на Барселона докато израстват технически и тактически, до 12-годишна възраст не им се търсят резултати и те между другото действително не са добри в двубоите. После обаче идва т. нар. "отпушване", каза Румен Вълков.

Бургаските деца загубиха от "Левски" на старта на силен международен турнир в Несебър. Столичния клуб от години следва новите тенденции за подготовка при подрастващите, а бургазлии съвсем от скоро са на футболната сцена.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов