Търновалийски: Нямам конфликт с кмета

Мисия Пловдив

20-05-2013, 16:00

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тотев предпочита Руси Панчев за областен управител

Никой не ме е канил за областен управител, каза социалистът

Още никой не е разговарял с мен за поста на областен управител. Няма нищо вярно в тези спекулации. Въпросът още не е актуален. Първо трябва да видим кой ще състави правителство и ще поеме отговорност за управлението на страната. Това заяви пред Plovdivutre.bg общинският съветник от левицата Георги Търновалийски по повод днешното изказване на кмета Иван Тотев.

По-рано през деня градоначалникът заяви, че би предпочел Руси Панчев да стане губернатор. Пред репортери Тотев каза, че каквото и правителство да дойде на власт, ще намери диалог.

Не разбирам изказаните предпочитания. Областния управител трябва заедно с кмета да работи за доброто на Пловдив, без да се намесват лични отношения, коментира Търновалийски. По мнението му той като експерт в областта на икономиката и финансите можел да бъде полезен в редица области. С г-н Тотев работим заедно и сега. Ако аз съм по-критичен понякога в това няма нищо лично и двамата работим и правим каквото смятаме, че е в интерес на града. Както между всички колеги имаме пререкания. Извън работата обаче сме в нормални човешки отношения. Аз не виждам конфликт, явно Тотев трябва да обясни избора си, посочи червеният съветник.

Търновалийски каза, че е отправял искане за повече информация по отношение на местните данъци и такси. Кметът е длъжен да предостави данните на гражданите, но въпреки това от 3 месеца няма отговор. Аз обаче смятам да потърся други институции, които да ми дадат нужните числа, каза общинският съветник. Разминаването ни в това отношение е единствената причина, която може да е повод за изказването му по мой адрес, изтъкна той.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов