Борисов алармира за паралелно МВР, водено от "Шайката на Станишев"

Бившият премиер коментира скандалните СРС-та

"Аз вече колко време коментирам, мълча си и съм убеден, че рано или късно ще излезе, че има паралелна структура в държавата, която действа, работи, записва, манипулира, компилира. Аз само знам, че от дома си не съм излизал. Така че, ако някой там ме е накачил с мероприятие се надявам прокуратурата да почне да търси виновниците, които правят всичко това. Те не са толкова анонимни, колкото изглеждат", каза Борисов.

Коментарът бе направен няколко часа след като в медиите бяха изпратени записи от разговор на Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов изпълнени в вулгарности и цинизми. Вчера Мирослав Найденов директно обвини Цветан Цветанов за масовото незаконно подслушване в страната.

"Просто МВР се използва само за мюре. Други много по – мощни паралелни структури работят, за да влошат и бизнес климата, и всичко това, което се случва в България. Така че това е проблемът, а вече техниката е толкова съвременна, че могат да правят всичко с гласовете на хората, но това, което съм убеден за предизборната си кампания и от времето, когато не съм премиер, аз си живея в Банкя – това означава, че наглостта и подлостта на тези хора стигат да ми слушат дома. И това означава, че Станишев и неговата шайка около него, която работи за него, защото той е преносител на сигналите – нищо старо не е забравил и нищо ново не е научил", коментира бившият премиер.

Борисов допълни още, че според него е възможно в тези паралелни на държавните институции структури, за които спомена, да има и служители на МВР. Той не изключите тези структури да разполагат с коли – близнаци на тези на вътрешното ведомство.

Борисов подчерта, че се е отказал да слуша днешните записи, затова и не може да каже дали са автентични. Категоричен е също, че доверието му към Цветан Цветанов е непоклатимо, а случващото се цели, по думите му, именно той да бъде отстранен. Борисов отново каза, че вярва в главния прокурор Сотир Цацаров, за да се стигне до истината.

 

"С подслушвания и флашки нищо не може да се направи", каза по-рано през деня председателят на ПП ГЕРБ. Това той заяви на откриването на цех за изворна вода над село Бачково.




Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов