Прозрачни дрехи – секси тренд за пролет 2013!

Пловдив Лайф

07-04-2013, 17:27

Автор:

Лили Иванова

Всичко от Автора

Пачуърк и много цвят за сезона

Настроението се повишава, дните стават по-дълги и захвърляме дебелите дрехи някъде в дълбините на гардероба. Пролетта дойде и всички трябва да се подготвим да я посрещнем подобаващо, затова ви представяме най-добрите модни съвети за сезона. Едни от най-актуалните цветови за този сезон са жълт, зелен, син и червен. Повечето дами имат в гардероба си предимно черни и бели топове и блузки, в което няма нищо лошо. Време е обаче да вкарате малко цвят и пролетно усещане в голямата кутия. Мини полите са тотален хит, но също така и макси размера. От прилепнала пола молив, до свободна пола с гънки и плисета по нея. Основен мотив за полите този сезон са ретро и футуристичните модели, висока и ниска талия, и двете са на мода, което улеснява избора ви много. Дънки с флорален принт за по-хладните дни - идеално! Свежо, удобно, секси и модерно - какво повече да искаш от една дреха?

Кои са най-актуалните цветове за пролетта и как да ги комбинирате? Няколко съвета за зашеметяващ вид:

Лимонено Жълто

Ярко слънчево жълто, наситен жълт нюанс, който навява асоциация за свежи лимонови кори и сякаш изпълва устата със слюнка. Сигнален цвят в красив нюанс с топлина и настроение. Идеално се вписва във флоралните щампи и се комбинира чудесно с дълбоки тъмни цветове. Опитайте с тъмносиньо за контраст или с теменужено лилаво за повече екзотика.

Жълто Зелено

Ярък наситен цвят, смесица от жълто и зелено. Жизнерадостен и свеж нюанс пролетно зелено с цвят на напъпили филизи. Опитайте в комбинация с бяло или с дълбоки тъмни нюанси за контрастни съчетания – черно, тъмносиньо и кафяво.

Портокалово Оранжево

Ярък цвят – цитрусово оранжево с лек коралов оттенък. Наситен нюанс на оранжевото, който напомня на нектар от сочен портокал. Пробвайте комбинация с приглушено синьо за супер модерна визия или с тъмносиньо за пленителен контраст.

Маково Червено

Съблазнително и чувствено червено. Силен, ярък цвят, алено червено като разцъфнал в полето мак. Непременно опитайте такъв нюанс през новия сезон. Може да изберете рокля в маково червено или изкусителни червени устни в грима. Комбинирайте с тъмносиньо и светлобежово във вълнуващ контраст.

Изумрудено Зелено

Красив нюанс на зеленото – наситено лъчисто зелено с цвета на едноименния скъпоценен камък. Изумрудено зелено или познато още като смарагдово е безспорен хит в модата за новия сезон. Дизайнерите го обявиха за “новото черно“, а модните колекции преливат от дрехи в този прекрасен нюанс.

Нефритено Зелено

Нежно, приглушено зелено със сив оттенък. Пастелен нюанс на зеленото, който внася спокойствие в палитрата. Комбинира се добре с контрастни тъмни цветове. За повече драматизъм опитайте с тъмносиньо или съчетайте с приглушено синьо за свежа пролетна визия.

Приглушено Синьо

Неутрален нюанс, синьо със сиви оттенъци. Приглушен синкав цвят, който напомня за небето на здрачаване. Подобно на другия неутрален цвят - Нефритено Зелено, приглушеното синьо внася баланс и спокойствие в палитрата.

Тъмносиньо

Класически цвят, дълбок тъмносин нюанс, който дава стабилност и дълбочина на цялата палитра. Опитайте в контрастни комбинации с Маково Червено и Телесно Бежово или с Изумрудено Зелено за свеж модерен вид.

Теменужено Лилаво

Наситен виолетов нюанс, екзотично лилаво с цвета на африканска теменужка. Интригуващ цвят за вълнуващи комбинации в облеклото. Опитайте в съчетание с маково червено или свежа контрастна комбинация с лимонено жълто

Ако харесвате екстравагантни дрехи и търсите начин да изразите артистичната си натура, вижте най-пъстрият и интересен тренд в дамската мода за новия сезон: Пачуърк - живописни колажи от цветове и материи, които заляха модния подиум и по всичко личи, че ще се превърнат в една от най-атрактивните модни тенденции за пролет 2013.

Въпреки, че някои от новите дрехи пачуърк изглеждат доста шантаво и едва ли са подходящи като облекло за офиса, не може да се отрече, че са страшно атрактивни. С подобна визия със сигурност ще изглеждате различно, свежо и артистично. В модата за новия сезон се очертава едно горещо и много прозрачно лято, може да сте сигурни в това. Прозрачните материи са абсолютен хит в колекциите за пролет 2013.

Ако пък гардеробът ви се нуждае от нотка провокативност, малко повече женственост и сексапил заложете на Прозрачни дрехи – секси тренд за пролет 2013.

Какви прозрачни дрехи са модерни за този сезон, как да ги носим и с какво да съчетаваме?

Прозрачни къси поли

Къси поли над коляното от прозрачни материи. Повечето модели са в прав силует, прибрани по краката или леко разкроени в долната част. На пръв поглед изглеждат доста фрапиращо, но ако се носят с подплата прозрачните полички стават и за офиса. Можем да ги комбинираме с най-различни горни дрехи – с топове и блузи с къси ръкави за жегите или с жилетки, джемпъри и къси сакенца за хладните вечери.

Прозрачни дълги поли

Тази година дългите летни поли са по-популярни от късите. Красиви прозрачни макси поли – ефирни, силно разкроени, в прав силует с дълбока цепка или прибрани по краката с оширена долна част. Лично аз обожавам дълги поли от шифон, органза и др. прозрачни материи. Изглеждат толкова женствено, особено моделите с къса подплата, които хем показват, хем скриват достатъчно от краката. Можем да ги носим в съчетание с къс топ, прозрачна блузка или дълга туника.

Ефирни прозрачни туники

Туниките от прозрачни материи са идеално допълнение към вечерните тоалети. Особено по-дългите модели. Могат да се носят с прилепнали или широки летни панталони и дълги поли. В зависимост от модела се съчетават добре и в ежедневен аутфит.

Елегантни официални рокли

Прозрачните материи изглеждат чудесно при роклите на два слоя. Някои от новите модели са направени с къса плътна подплата, която покрива голяма част от тялото, други обратното – показват повече плът. Съчетават се добре с високи токчета, елегантни сандали и чанта клъч.В зависимост от модела могат да се носят дори в офиса.

Дълги вечерни рокли

Ефирните прозрачни материи са запазена марка във вечерната мода. Някои модели са в прав силует с дълбоки цепки и деколтета, други са направени с волани на няколко слоя. Много интересно изглеждат съчетанията прозрачно с дантела, кадифе или с бродерии и украса от камъни.

Къси вечерни рокли

Прозрачно доминира и при коктейлните рокли за новия сезон . Къси вечерни рокли с прозрачни поли и дантелена горна част. Съчетават се чудесно с високи обувки и модерни чанти – клъч, мини чантички или портмоне.

Секси прозрачни роклички

И накрая черешката на тортата – секси прозрачни роклички за смели момичета с перфектни тела. Прозрачни рокли без подплати в ярки модерни цветове – зелено, жълто, черно и бяло и др.

Няма нищо по-женско и секси от пролетните рокли. Ако не ви допадат прозрачните предложения, можете са заложите на цветни и шарени дрехи. Повечето от дамите не си позволяват да носят такива. Грешка, и то голяма! Онази рокля, съчетаваща в себе си няколко цвята и дори различни принтове ти се струва много сладка, но не смееш да я облечеш? Добрата новина е, че през 2013 точно тези дрехи ще са хит, така че тичай смело към магазина за рокля на точки, цветя или плодове.

 

 

 

 

 

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов