Намериха любовно писмо на папа Франциск

Духовникът го дал на комшийката си, когато бил на 12 г.

Бивша съседка на папа Франциск обяви, че той е бил влюбен в нея, когато двамата са били на 12 години, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Аржентинката Амалия Дамонте, която сега е на 76 години, все още живее на 4 врати от къщата, където Хорхе Марио Берголио е израснал в квартал „Флорес“ на Буенос Айрес.

Тя разказва, че притежава саморъчно написано от нейния връстник писмо, в което бъдещият кардинал и папа нарисувал бяла къща с розов покрив и написал: Това ще купя, когато се оженим. Юношата бил добавил: Ако не се оженя за теб, ще стана свещеник.

По думите на Амалия когато родителите й видели рисунката и писмото, се разгневили от дързостта на младия Хорхе. Баща ѝ скъсал рисунката и ударил шамар на момичето, за да го вразуми. Това сложило край на дружбата между двамата млади, посочва АП.

Цитирана от френския вестник Фигаро, Амалия твърди, че всичко между нея и Хорхе е било „чисто и романтично“. Тя има свое семейство и се радва, че връзката и с бъдещия папа е приключила толкова рано, защото иначе той е нямало да бъде избран за божи наместник на земята.

Хорхе Берголио обаче е имал още приятелки, преди да се посвети на духовната кариера, посочва изданието. В биографична книга отпреди три години той признава, че имал любима, с която ходели да танцуват танго. Връзката обаче приключила, когато той открил призванието си да служи на Бога, предава Днес.бг



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов