Представиха Поморие като морски център на медицинския туризъм

Туризъм

06-03-2013, 15:53

Снимка:

община Поморие

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Хотелиери и туроператори от цял свят на спа конгрес в Поморие

Това стана на прсконференция в Берлин за СПА конгреса, който ще се проведе в морския град тази година

Поморие е морски център на медицинския туризъм и е известен със своите лечебни възможности. Така презентира морския град зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов по време на пресконференция в Берлин, свързана с домакинството на СПА конгреса. Маринов добави, че за пръв път България ще бъде домакин на годишен конгрес на Европейската Спа Асоциацията и че страната ни става все по-привлекателна дестинация за балнео туризъм. Той подчерта, че със своите над 600 минерални извора България се нарежда на второ място е Европа след Исландия.

Представители на водещи европейски спа общини и европейски здравно осигурителни каси и пенсионни дружества присъстваха на форума. Промоционален клип, излъчен по време на пресконференцията може да видите тук - http://www.espa-ehv.eu/events/18thESPAAnnualCongress_PomorieBulgaria

Европейската Спа асоциация обединява над 20 държави от ЕС, развиващи направленията медикъл спа, спа и уелнес, със седалище в Брюксел. От 14 до 17 май Поморие ще бъде домакин на осемнадесетия годишен конгрес на асоциацията. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов