ГЕРБ спъва Тотев за депутат

Мисия Пловдив

04-03-2013, 13:29

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Избрани кметове няма да бъдат издигани за народни представители, реши ръководството на партията

ГЕРБ определи и прие ясни критерии, на които трябва да отговарят всички кандидати на партията за народни представители.

Могат да бъдат номинирани както членове на ГЕРБ, така и симпатизанти, "доказали, че работят за авторитета на партията и решаване на проблемите на българските граждани".

Изпълнителната комисия на партия ГЕРБ е решила още, че избрани кметове няма да бъдат издигани за кандидати за народни представители. Общински съветници могат да бъдат номинирани, но те не могат да бъдат повече от 20% в една кандидатска листа.

Кандидатите за депутати ще трябва да докажат с документи, че не са осъждани, както и че срещу тях няма образувано наказателно производство. Ще се изисква и декларация, че не принадлежат към агентурния апарат на бившата Държавна сигурност. Ще се подпише и договор/декларация за политическа лоялност.

Номинираните за кандидати за народни представители трябва още да познават и спазват основните принципи и ценности на ПП ГЕРБ; предишно тяхно членство в друга политическа партия да не е дискредитирало кандидата пред обществото; кандидатите да имат съществен принос в изграждането, структурирането и развитието на ПП ГЕРБ и в провеждането на нейната политика; кандидатът да е готов да приеме и изпълнява политиката на ПП ГЕРБ във всички области на обществено – икономическия живот на страната; да не е придобил имотното си състояние от престъпна дейност или при условията на „конфликт на интереси”; кандидатите да са почтени, компетентни и инициативни личности; да се ползват с уважението и доверието на своите съграждани и колеги; да притежават качества за работа в екип; да притежават образователен ценз и професионализъм; да познават в детайли всички устройствени и структурни актове на ПП ГЕРБ; да познават в детайли Управленската и политическата програма на ПП ГЕРБ и да показват възможности и умения за участие в дискусии по тях.

Номинациите за кандидати за народни представители ще се проведат на общински събрания, проведени във всички общински /районни/ структури на ПП ГЕРБ до 17.03.2013 г. Единствено и само от компетентността на Изпълнителната комисия е да определи окончателно с Решение водача на листата, както и кандидатите за народни представители и тяхната подредба в листата на ПП ГЕРБ. Във всички многомандатни избирателни райони ПП ГЕРБ ще регистрира пълни листи на кандидати за народни представители.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов