Победители в артконкурс редят изложба на мартеници

45 колективни творби излизат пред публика днес

Днес във фоайето на Дом Лукойл - Нефтохим ще бъдат обявени резултатите от конкурса "Мартеницата - амулет за здраве" и ще бъде открита изложба с произведения на участниците. Организатори са Община Бургас, Регионален исторически музей - Бургас и Общински детски комплекс.

Конкурсът се провежда за четиринадесети път. Участват 45 колективни творби. От 3 март най-интересните от тях ще бъдат аранжирани в Етнографския музей. Новото тази година е представянето на втора изложба - част от дейностите по проект „Среда и сигурност за деца от уязвими социални групи" по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", който се реализира от Община Бургас.
На тържеството ще пеят децата от Фолклорна формация "Шарени гайтани" и Детски народен хор "Трепетлика" с ръководител Пепа Запрянова, ще танцува Детски фолклорен танцов ансамбъл "Радост" с ръководител Димитър Гинов.
На 3 март - Деня на Освобождението, бургаските музеи ще отворят врати за безплатен достъп на посетители. Това ще стане между 10 до 16,30 часа.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов