Не се меся в служебния кабинет, отсече Бойко

Пита обаче министрите си дали са им предлагали да остават в служебния кабинет

Аз не се меся изобщо в създаването на служебно правителство по никакъв начин, отсече на заседанието на Министерски съвет премиерът в оставка Бойко Борисов.
"Това съм го заявил и на президента дори. Само единственият ми ангажимент е, ако някой в администрацията, която ние сме назначили в министерствата – да не ги караме насила да напускат", каза той.

"Нека да съдят по делата и за едните, и за другите, и за третите. Понеже предполагам, че никой от вас няма да остане министър, но ако пожелае – не ги принуждавайте зам.-министрите да напускат. Който иска да остане, ако го поканят, разбира се. Иначе да са готови и те с оставките, както и областните управители.

Предлага ни се някаква нова форма на управление – партийните лидери да стоят като в Тройната коалиция – някакъв съвет - горе в планините или в някоя резиденция в полите на Витоша, а някакви марионетки тук да играят ролята на премиери и министри. Това ни предлага Станишев. Това го направи Доган преди няколко години и си управляваше оттам Тройната коалиция. Тогава Станишев беше сред изпълнителите", каза Борисов и продължи:

"Тогава Доган и Царя го правеха, той беше индианецът долу. Явно сега му се иска да е на тръстиката и затова предлага друг вариант – партийните лидери само да са лидери, да излъчват някого, който да го бият с камъни заради непопулярните реформи и мерки и така да се съхраняват", коментира Борисов пред министрите си.

"Цветанов да каже, че Господ разполага със здравето на хората, народът – с това кой трябва да управлява, така че – ние направихме това, което можахме, сигурно много неща не сме направили", отбеляза премиерът.

Борисов заяви още, че ДКЕВР днес ще вземе решение за намаление на цената на тока със 7 или 8%.
"Видяхте, че и всички тези умишлено направени маньоври, че контролираме медиите, се оказаха също активно мероприятие, така че и това стана ясно", заяви още Бойко Борисов, който вчера следобед бе изписан от Правителствена болница, където остана три дни заради хипертонична криза.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов