Лудост: Необитаема вила с 453 лв. ток за 2 месеца

Електромерът ми го нямаше, след като се обадих в EVN, изненадващо се появи, имам клип обаче, който показва липсата му, кълне се Иво Каравелов

198 лв. ток за необитаема вила в поморийското с. Горица, последвана от втора фактура за 255 лв. и електромер, който ту липсва, ту отново се появява “зарадвали” бургазлията Иво Каравелов през септември и октомври м. г.

Това разказа самият той в редакцията на Burgasutre.bg и представи куп документи с жалбите, които е пращал до енергото.

Когато получил първата шокова сметка за септември, мъжът решил сам да засече показанията на електромера си.

"Това беше в началото на октомври, бях си платил фактурата вече, електромерът си беше на мястото. После на 10 ноември отново отидох да си направя справка на числата, но електромер нямаше", обяснява Каравелов.

На 11-и мъжът се обадил на дежурния номер в енергото, за да подаде сигнал за липсващия уред и от служителката разбрал, че е излязла вече фактурата му за октомври. Според "честитката" в Каравеловата вила, където никой не живее постоянно, е навъртяна сметка на стойност 255 лв.

"На 12 ноември 2012 сутринта около 7,10 часа отидох до вилата отново и заснех на клип липсата на електромера. Към обяд ми се обади техник и ми каза, че е направена проверка на електромера и той си работи нормално. Съобщих му, че става въпрос за липсата на уреда и той се изненада, понеже в момента на разговора ни електромерът си бил на мястото. Попита дали може началникът му от Поморие да види клипа и аз се съгласих, като се разбрахме да ми се обадят", разказва Каравелов. И до ден днешен обаче никой не го е потърсил.

"Единственото, което ми връщат като отговор от EVN е, че електромерът е наличен и жалбата ми е неоснователна. При извършената проверка техниците намират, че той е засичан според графика, няма външни прикачвания и работи изрядно", казва бургазлията.

Следващата сметка е напълно нормална за празната къща - 2 лв., но така и не става ясно откъде са дошли извънредно високите фактури предните месеци на 2012-а и кой и защо е снел, а след това върнал електромера.

За да търси правата си, Каравелов е подал жалба и до бургаския омбудсман, консултирал се е и с адвокат, но мъжът признава, че няма средства да заведе дело и да търси истината в съда. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов