Бургаски кръчмари пуснаха салата "Токов удар" за 50 ст.

Енергийното предястие смайва не само с цена, но и със съдържание

Протестите срещу високите цени на тока вдъхновиха бургаски кръчмари. Те включиха в менюто си ново енергийно предястие. То се предлага на символичната цена от 50 ст. и носи оригиналното наименование – салата "Токов удар”.

Съдържанието на салатата е микс от богати на витамини моркови, ябълки, портокал, сусам и лимонов дресинг.

Истинската изненада обаче идва след като получите сметката и видите, че сумата за енергийния микс е  набъбнала до 2.99 лeва. .. но и затова си има обяснение! Собственикът е формирал ценообразуването по странната методика на ЕVN с огромна доза самоирония, в същото време обаче е на лице и желязна логика.

“В менюто действително цената на салатата е 50 стотинки. Но след това прибавяме 1 лев такса “поливане на моркови” и 50 стотинки такса “наточване на ножове”. Имаме още 40 ст. добавка за пренасяне на салатата от кухнята до масата на клиента, след това 20 ст. начисление за оригинална рецепта и още 39 стотинки за загуби на продукти при приготвянето! Всичко е просто и елементарно – както процедират енергийните монополисти”, обяснява управителят на бургаския ресторант Яна Василева.

Идеята се ражда, след като ЕVN обяснили, че токът всъщност е евтин, но допълнителните такси “надуват” сметките. По този нестандартен начин от бранша изразява подкрепата към всенародния протест срещу високите сметки за ток.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов