200 хил. лв. задели Созопол за археология на нос Скамни

Местната администрация притеснена за очакваните 3 млн. лв. по "Виа Понтика"

200 000 лв. за консервация на археологическия обект на нос Скамни е предвидила община Созопол в бюджета за годината, който възлиза на 24 млн. лв. Както Burgasutre писа новият 

бюджет е по-голям с 1,4 млн. лв. сравнение с 2012-а. 

През тази година са отделени пари за спортните обекти и клубове в общината, ще бъде изграден технологичен път до Регионалното депо, улично осветление на "Буджака", разширение на паркинг "Север" и изграждане на покрит паркинг "Юг". Приоритет на местната администрация са и изграждането на велосипедни и пешеходни алеи, детска и спортна площадка в парк "Св. Марина".

"Сред обектите от Капиталовата програма са и строителството на входна помпа на ПСОВ Созопол- напорен тръбопровод ,дълбокоморско заустване и строителство на канално- помпена станция,напорни тръбопроводи и колектори.В бюджета са предвидени и 200 000 лв. за консервация на археологическия обект на нос Скамни", поясниха от местната администрация.

В морската община обаче са притеснени предвид политическата ситуация и неяснотите по отношение на нов кабинет, че очакваните близо 3 млн. лв по програма "Виа Понтика" може и да не бъдат предоставени.

"При това положение няма да можем да осъществим проекта за музей в първоначалния му вид. Ако това се случи средствата от общинския бюджет за нос Скамни ще бъдат пренасочени към археологическия комплекс в центъра на Созопол,за да се приключи с консервацията до началото на туристическия сезон", каза кметът Панайот Рейзи.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов