Добрев зове: НС да довърши Закона за енергетиката

Той поиска и допълнителни промени, една от които е разделянето на НЕК от ЕСО

Настоявам Народното събрание в оставащите му седмици да довърши своята работа по останалите промени в Закона за енергетиката, призова министърът на икономиката в оставка Делян Добрев на заседание на Парламентарната комисия по икономика, енергетика и туризъм.

"Подкрепяме предложените текстове за промени в Закона за енергетиката, свързани с ДКЕВР. Те са подкрепени и от ДЕВР със становище, което са изпратили до министерството. Само тези текстове обаче не са достатъчни, за да се решат промените”, посочи Добрев, цитиран от "Фокус".

Той поиска да бъдат приети и допълнителни промени, една от най-важните от които е разделянето на НЕК от ЕСО. "Трябва да бъде приет този текст. Ако чакаме нов парламент, ще изгубим поне 6 месеца", заяви Добрев.

Той поиска и промяна в Закона за приватизация, с които са свързани с проекта "Набуко".

"Трябва да помислим и регламентираме плащанията по зелената добавка. Трябва средствата от зелената добавка да влязат в специален фонд. Това ще реши проблеми на НЕК, който плаща на производители на зелена енергия, без да има реални приходи от тази енергия", заяви Делян Добрев.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов