На фронта, зад Бойко

Граждани спретнаха сдружение "Фронт за спасение на нацията - за Бойко"

"Фронт за спасение на нацията - за Бойко" бе създаден в София.

Целта на организацията е да обедини всички български граждани, които не искат реставриране и идване на власт на Тройната коалиция.

"Искаме страната да се развива на институционална основа и да бъде разширена подкрепата на ГЕРБ. Държим позитивите от сегашното управление на кабинета "Борисов" да имат приемственост в бъдещото управление на нацията", обяви единият от инициаторите на сдружението Асен Стойков.

"Ние не казваме, че ГЕРБ е най-правата партия, но друга сила не се беше наела да тръгне срещу всички и всичко за подобряване на състоянието в страната", категоричен бе той.

Останалите активисти на фронта обявиха пред медиите, че не са политици, а обикновени хора, които искат доброто на България.

"Започнахме това движение, с което изразяваме мнението на много голяма част от българското население. Това са хора, които не излизат на протести, които си работят тихо и мирно, които стоят пред телевизора и си гледат домочадието. Чашата на търпението им обаче преля", обяви Валери Здравков, адвокат и медиатор.

От Сдружение "Фронт за единство на нацията – За Бойко" смятат, че падането на правителството на ГЕРБ е саботаж и главният прокурор незабавно трябва да започне разследване.

Инициаторите настояват и за пълно разследване кой и по какъв начин е увеличил цената на тока и парното.

Държавата трябва да използва всички свои лостове за въздействие да се намалят цените и да се повишат заплатите, дори и с малко - това е нашето мото, обявиха още от сдружението.

Останалите техни искания са:

- обществен достъп, а и контрол над ДКЕВР;

- банкова реформа – изкупуване на част от лошите кредити на гражданите, около 2 млрд. лв., което ще смъкне напрежението и ще ги разтоварим;

- съдебна реформа и отмяна на практиката за несменяемост на съдиите. Изборите на прокурори пък трябва да са подложени на граждаски контрол.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов