Бургазлии с тъпан и възрожденски песни на протеста за тока

Във фейса призовават повече хора да се влеят в редиците на софиянци на големия протест в неделя

Възрожденски песни и тъпан, които да повдигат духа на бургазлии, са част от предложенията на потребители в социалната мрежа за протеста срещу сметките за ток в неделя.

"Аз искам да пеем. Нямате ли приятели музиканти? И един тъпан ще свърши работа. Защо не правим и шествие? Колко километра минават варненци. Няма значение, че сме малко. Хората, които излизаме, сме нещастни и отчаяни от системата, нека си повярваме, нека си вдъхваме надежда и сили и даваме идеи - после какво, после накъде и как... Спомнете си, че Левски единствен не е желаел просто Освобождението на България, той е гледал отвъд свободата, имал е в главата си ясна представа и план. Тогава хората не разбирали идеите му, а сега дорасли ли сме?", пише Диана Калъчева на официалната страница на събитието във фейсбук.

Организаторите призовават все повече хора да излязат на улицата и да изразят гражданската си позиция на мирен протест, лишен от политическа пропаганда. Тези, които имат възможност пък, да се влеят в редиците на софиянци за големия протест в неделя.

а организираме група от Бургас и да отидем до София, за да се присъединим към останалите протестиращи там, където се решават нещата", пише един от организаторите.

За Бургас също остава неделен протест, който отново ще е от 11 ч. пред централата на EVN на "Александровска". До момента над 2100 души във фейса са заявили, че ще присъстват.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов